HOE MOOI ZOU DE WERELD ZIJN ALS...

26-06-2021


❤️ ❤️ ❤️

⁠Denk aan deze Keniaanse loper Abel Mutai die slechts een paar meter van de finishlijn was, maar in de war raakte door de bewegwijzering en stopte, denkend dat hij de race had voltooid.

Een Spaanse loper, Ivan Fernandez, zat vlak achter hem en realiseerde zich wat er aan de hand was en begon tegen de Keniaan te schreeuwen dat hij moest blijven rennen. Mutai kende geen Spaans en verstond het ook niet. Fernandez realiseerde zich wat er aan de hand was en duwde Mutai naar de overwinning.

⁠Een journalist vroeg Ivan: "Waarom deed je dat?" Ivan antwoordde: "Mijn droom is dat we op een dag een soort gemeenschapsleven kunnen hebben waarin we elkaar pushen en helpen om te winnen."

⁠De journalist hield vol:

"Maar waarom heb je de Keniaan laten winnen?"

Ivan antwoordde: "Ik liet hem niet winnen, hij ging al winnen. De race was van hem." De journalist drong aan en vroeg opnieuw: "Maar je had kunnen winnen!" Ivan keek hem aan en antwoordde: "Maar wat zou de verdienste van mijn overwinning zijn? Wat zou de eer in die medaille zijn?

⁠Wat zou mijn moeder daarvan vinden?"

⁠Waarden worden van generatie op generatie doorgegeven.

⁠Welke waarden leren we onze kinderen?

⁠Laten we onze kinderen niet de verkeerde manieren en middelen leren om te WINNEN.

⁠Laten we in plaats daarvan de schoonheid en menselijkheid van een helpende hand doorgeven. Omdat eerlijkheid en ethiek WINNEN!

⁠Bericht van Jan 🤲🏽​